IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите митове за следващия милиард интернет потребители

До голяма степен хората от най-бедните точки на света използват интернет по начина, по който и останалите, но това не оправдава очакванията

12:10 | 23.11.19 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Mit1
преди 4 години
Много ясно, че всеки иска да се забавлява, да се социализира и да опита от нещо ново и непознато. Това не пречи обаче в даден момент да потърси и определени ресурси в интернет с ползи (образование, здравеопазване, работа, умения и т.н.). Нещата не са черно-бели, има и сиво. Разбира се, че само заради интернет ресурсите тези по-бедни, с много по-малко надежда хора ще бъдат по-малко мотивирани, ще полагат по-малко усилия. Но, малко по малко, тези полезни параметри ще растат. Доколко ще пораснат е друг въпрос.Едва ли интернет гигантите са се надявали един интернет потребител сомалиец да е равен на един българин или един англичанин като ресурс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
SS-23
преди 4 години
Е, ако ти го направат 1-2 пъти и не може да се светнеш............сорка, дай си бъбрека за айфон и ке хвали с това. нема да пречим.----Там е работата, че и с бъбрека НЯМА КАКВА ДА ПРАВИ, както и с келявите апартаментчета дето ги раздаваха на килограм, знаейки, е това е неизплащаемо. Всичко е вече пълен та-шак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
SS-23
преди 4 години
потреблението сред младите хора от бедни общности не съвпада напълно с коментираното в технологичните среди----Ха ха ха ... отново греда!Вие какво си мислехте ве, лихвари?! Че хората ще се избият да ви купуват "джаджите" при това "без пари", като цената, която ще трябват да платят е да ви БАЧКАТ 24/7 ! НИКОЙ не се родил на този свят, за да бичи 24/7 , това НЕ е смислъ на живот! Я виж лъвовете - по цял ден дремят, лежат и спът, особено мъжките! Ловуват само женските, и то когато са гладни... през другото време - почиват! Старите хора са казали, че от много работа се става гърбАт, но не и богат ... а и за какво ти е "богатство", като така или иначе, рано или късно - ще умреш!Да работиш все повече и повече, дали съответства на основният з-н в природата - з-на за съхр. на енергията?! Колкото повече работиш, толкова повече енергия хабиш, а значи още повече енергия ще ти е нужна, за "зареждане на батерията". А от къде ще я вземеш нова енергия, то денонощието е 24 часа? Костенурката - едно от най-бавните животни на планетата живее до 300 години ... защото хаби малко енергия и всичко пи нея е бавно и за никъде не бърза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
scott
преди 4 години
идиотчета,нема как да се появи ***, който се образова от нета и поема на плещите си ново разширяване на пирамидата на нета. Колкот и да му давате достъп - не му давате ВЪЗМОЖНОСТИ. ШЕ ВИ ГО ОБЬСНИМ С ПРИМЕР - поствам си кампаниа във фейсът за набиране на средства. Едва ТАКРАЯ ми казва, че не съм в страна, която може да поства кампании. Били ограничени. Собре, това го разбирам - МАЛКА БИЛА, ИЗЛЪГАЛА СЕ, ФУНДЕН САМО ОТ ЩАТИ ГЕРМАНИА, ТАКИВА СТРАНИ. ОБАЧЕ, СЛЕД 3 ЧАСА, ФЕЙСА ИМА НАХАЛСТВОТО ДА МИ КАЖЕ: %НЕ СТЕ ЗАВЪРШИЛИ КАМПАНИЯТА СИ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА"! Ей на тва се надеват тез, нетноиндженерите. Днеска, сега печелившите бизнесвъзможности искат да имаш алекса, че и 5 джи и разни други джаджи. По тава откъде и на какво постваш ти предоставят възможности и възвръщаемос у нета! Тез, технопорното си викат: ие си шиткаме старата техника на *** и те ше дават за нея майка си и баща си. ше се фанат на 10-та работа да ни изплащат вторта ипотека за смартфон. Е да, ама не. Ного бързо се светваш. И почващ да ползваш нета по предназначение. лаф, тоалетна чивния, гъбаркане със сисадминът, порно и изливане на фобии/мании кат съдържание. СОНИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА. Та, нема да име рентабилнос от негропоколението в нета за шибанитетхнонещоситема в САЩ. Е, ако ти го направат 1-2 пъти и не може да се светнеш............сорка, дай си бъбрека за айфон и ке хвали с това. нема да пречим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 0
pinoccio
преди 4 години
*** - коччината. Аман от глупости. Човек не може да напише една дума, всичко е неудобна истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 2
pinoccio
преди 4 години
Колкото прасето може да избяга от ***, толкоз и Третият свят ще навакса изоставането си. Това искам да каже тази мъдра сентенция - че родиш ли се третосветник - обречен си. Бедността в богатите държави не е бедността в бедните. Паралелът е неуместен. Бедността в богатите държави е - относителна бедност. Тази в бедните си е свиннщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 10
Бидонойл
преди 4 години
В страните от Третия свят бедността е порок. Те искат да наваксат изоставането си, а бедните дърпат обществото назад. Но в богатите държави не е така. Тук се отнасяме към неравенството с разбиране и съчувствие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
pinoccio
преди 4 години
Най-накрая все пак излиза, че бедността не е порок, а свиннщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още